Elina Ikävalko sai Sukupuolentutkimuksen Vuoden artikkeli 2014 -palkinnon

Sukupuolentutkimus-lehden Vuoden artikkeli 2014 -diplomi jaettiin vuosittaiseen tapaan, nyt kahdeksatta kertaa, naistenpäivän tienoilla 11.3.2015.

Palkinnon sai tohtorikoulutettava, VTM Elina Ikävalko artikkelillaan ”Valta ja nomadinen tutkijuus tasa-arvotyöryhmässä”, joka ilmestyi Sukupuolentutkimuksen Kasvatus, koulutus ja sukupuoli -teemanumerossa 4/2014. Elina Ikävalko viimeistelee parhaillaan artikkeliväitöskirjaansa käyttäytymistieteiden laitoksella tutkimuskeskus AGORAssa.

Elina Ikävalko erittelee artikkelissa ammatillisen oppilaitoksen tasa-arvotyöryhmän toimintaa ja omaa osallisuuttaan siinä tutkijana, tulkiten havaintojaan nomadisen ajattelun ja valtasuhteiden rihmastollisen järjestymisen teoreettisista näkökulmista.

Palkinnonsaajan valitsi tänä vuonna professori Marja-Liisa Honkasalo Turun yliopiston Kulttuurin ja terveyden tutkimusyksiköstä. Perustelut ilmestyvät Sukupuolentutkimus-lehdessä 2/2015.

Advertisement