Etsimme kirjoittajia Sukupuolentutkimus–Genusforskning-lehden monitieteellistä feminististä väkivallantutkimusta käsittelevään teemanumeroon 4/2018.
Käsitepari väki/valta kutsuu tarkastelemaan sukupuolistunutta väkivaltaa monipuolisesti ja tieteidenvälisesti, osana kansakunnan, valtion ja yhteiskunnan rakentamista ja ylläpitämistä. Teemanumeron tarkoituksena on käsitellä erityisesti arkipäiväistyneitä ja hiljaisesti hyväksyttyjä väkivallan muotoja ja herättää kriittistä keskustelua väkivallan tutkimuksessa yleisesti käytetyistä, hierarkkisista erotteluista esimerkiksi fyysisen ja henkisen väkivallan välillä.
Toivotamme tervetulleiksi artikkeleita ja puheenvuoroja, jotka voivat käsitellä esimerkiksi seuraavia kysymyksiä:
– Onko suomalaisessa yhteiskunnassa, kulttuurissa tai arjessa käytäntöjä, joita voidaan pitää hiljaisesti hyväksyttyinä väkivallan muotoina? Mikä mielletään väkivallaksi? Ketkä ovat sen kohteena?
– Miten väkivallan kokijan näkökulma ja väkivallasta toipuminen voidaan huomioida väkivallantutkimuksessa?
– Mitä haasteita rodullistaminen, ableismi, ikään liittyvä syrjintä tai sukupuolittaminen tuo feministiselle väkivallantutkimukselle?
– Millaisia väki/vallan representaatioita media ylläpitää tai purkaa?
– Voiko feministinen, kriittinen mies- ja maskuliinisuustutkimus purkaa väki/valtaan liittyviä kulttuurisia stereotypioita ja ihanteita?
Teemanumeron toimittavat YTT Elina Penttinen (Helsingin Yliopisto), FM Ada Schwanck (Helsingin Yliopisto) ja FT Julian Honkasalo (Helsingin yliopisto). Lähetä Sukupuolentutkimus–Genusforskning-lehden kirjoittajaohjeiden mukaan laadittu artikkelikäsikirjoitus teemanumeron toimittajille (elina.penttinen(AT)helsinki.fi; ada.schwanck(AT)helsinki.fi; julian.honkasalo(AT)helsinki.fi) 15.8.2018 mennessä. Tämän jälkeen käsikirjoitukset lähetetään vertaisarviointiin. Arvioitsijoiden hyväksymien artikkelien lopullisten versioiden tulee olla valmiita 15.11.2018.