Tervetuloa Sukupuolentutkijoiden After Workeille verkossa to 30.11.2023 klo 16:00–17:15!

Haluatko päästä kuulemaan ja keskustelemaan ajankohtaisista sukupuolentutkimuksen aiheista? Kaipaatko ajatustenvaihtoa ja yhteistä ajanviettoa muiden sukupuolentutkijoiden kanssa?

Me Sukupuolentutkimuksen seurassa (SUNS) haluamme tuoda sukupuolentutkijoita ja alasta kiinnostuneita yhteen sekä herättää ja ylläpitää keskustelua alaamme koskettavista aiheista – koskivat ne tämän hetken politiikkaa, tieteenalamme perustaa ja käytäntöjä tai sukupuolentutkimuksen tulevaisuutta. Tätä varten olemme luoneet matalan kynnyksen tapahtuman: Sukupuolentutkijoiden After Work!

After Workeja järjestetään parin kuukauden välein verkon välityksellä ja niihin ovat kaikki tervetulleita! Osallistua voi vaivatta vaikkapa kahvikupillisen tai herkun kera. Kullekin kerralle on valittu teema, jota asiantuntijat vuorollaan alustavat, minkä jälkeen keskustelua jatketaan rennossa ja vapaamuotoisessa hengessä.

Ensimmäisen tilaisuuden teemana on rasismin torjunta ja tasa-arvo Orpon hallituksen politiikassa. Keskustelun lopuksi jaamme SUNSin gradupalkinnon!

Täytä ilmoittautumislomake, ja lähetämme sinulle osallistumislinkin ennen tapahtumaa.

Tässä vielä tarkemmat tapahtumatiedot:

MISSÄ?
Verkon välityksellä Zoomissa

MILLOIN?
Torstaina 30.11.2023 klo 16:00-17:15

KUKA VOI OSALLISTUA?
Kaikki sukupuolentutkimuksesta kiinnostuneet. Sinun ei siis tarvitse olla SUNSin jäsen.

MUUN MUASSA TÄSTÄ KESKUSTELEMME

  • Miltä näyttää Petteri Orpon hallituksen rasismin torjuntaan ja sukupuolten tasa-arvon edistämiseen tähtäävä politiikka?
  • Millaisia yhdenvertaisuus- ja sukupuolivaikutuksia hallituksen muulla politiikalla on?
  • Miten Orpon hallitus vertautuu edeltäjiinsä?
  • Miten lisääntyvä antigenderismi ja maahanmuuttovastaisuus näkyvät hallituksen politiikassa?

ALUSTAJAT

  • Suvi Keskinen on etnisten suhteiden professori Helsingin yliopistossa. Hän on tutkinut rasismiin ja antirasismiin liittyviä kysymyksiä viimeisen 15 vuoden ajan. Keskisen tutkimushankkeissa on käsitelty esimerkiksi etnistä profilointia turvallisuusalalla, rodullistettujen vähemmistöjen kansalaisaktivismia ja mediakuvauksia ylirajaisista muuttoliikkeistä.
  • Anna Elomäki on akatemiatutkija Tampereen yliopistossa. Hänen tutkimuksensa tarkastelee talouden, politiikan ja sukupuolen rajapintoja. Hän on tutkinut muun muassa tasa-arvopolitiikan taloudellistumista sekä talouspolitiikan sukupuolittuneita ideoita, käytäntöjä ja vaikutuksia.

ILMOITTAUDU MUKAAN VIIMEISTÄÄN 28.11.2023: https://forms.office.com/e/VQ9H3ZBhec