Totta ja tarua – Sukupuolentutkimuksen ja kulttuurintutkimuksen päivät Lapin yliopistossa 28.-30.11.2013

Lapin yliopistolla järjestetään Suomen Naistutkimuksen seuran ja Kulttuurintutkimuksen seuran yhteiset Sukupuolentutkimuksen ja Kulttuurintutkimuksen päivät 28.–30. marraskuuta 2013. Päivien teemana on ”Totta ja tarua – Truths and tales”. Päivien nettisivut ovat nyt auki. Sivuilta löytyvät tiedot hyväksytyistä työryhmistä, alustavat aikataulut päiville sekä käytännön informaatiota mm. ilmoittautumisesta ja majoituskiintiöistä.

Päivät pohtivat toden ja tarun, mahdollisen ja utooppisen, todellisen ja valheellisen tiedon kysymyksiä. Suuri osa itsestäänselvyyksinä pidettyjä sosiaalisia kategorioita ja niistä esitettyjä tietoväitteitä on kyseenalaistettu, mutta niin on kyseenalaistettu myös kyseenalaistaminen ja haettu uusia mahdollisuuksia tieteellisen tietämisen kriteereille ja tiedon nimeämiselle. Päivillä kysytäänkin, mikä on tiedoksi esitetyn ja tiedon politiikan suhde, ja mitä erilaiset vaihtoehtoiset tietämisen tavat tietävät. Kysymyksiä käsitellään muun muassa etnisyyden, identiteetin ja luokan käsitteiden kautta.

Päivien pääpuhujina ovat Terry Eagleton, Diana Mulinari, Stephanie Lawler, Tiina Rosenberg ja Tuija Saresma. Lisäksi ohjelmassa on pohjoisen erityiskysymyksiin pureutuva paneeli. Paneelia johtaa Olli Löytty ja siinä keskustelevat  Aini Linjakumpu, Hanna Peltomaa, Jukka Sankala, Sanna Valkonen ja Anne Kirste Aikio.

Abstraktit tulee toimittaa työryhmien vetäjille 30.9.2013 mennessä. Tieto hyväksytyistä abstrakteista lähetetään 15.10.2013. Abstraktit ja työryhmien aikataulut julkistetaan 15.10.2013.

Advertisement