Sukupuolentutkimuksen päivät 2022 – Feminist matterings: Indigenous and Arctic engagements

Oulun yliopiston Sukupuolentutkimus järjestää Sukupuolentutkimuksen päivät 30.11.-2.12.2022. Konferenssin teema, Feminist matterings: Indigenous and Arctic engagements, viittaa uusmaterialistisiin inspiraatioihin, feministisen tiedontuotannon ja aktivismin eettispoliittisiin sitoumuksiin sekä tiedon ja tietämisen materiaalisiin merkityksellistymisiin. Globaalit planetaariset kriisit, kuten ilmastonmuutos ja biodiversiteetin köyhtyminen, pakkomuutto, eriarvoistuminen, moniperustainen syrjintä ja väkivalta, digitalisaatio ja dataistuminen sekä arkemme uudenlaiset tilat ovat kysymyksiä, joihin tarttuminen edellyttää avointa, inklusiivista, vastuullista ja uteliasta toisinajattelua.

Vuoden 2022 sukupuolentutkimuksen päivien teema kutsuu pohtimaan mahdollisuuksia, kuinka vastata näihin aikamme moninaisiin haasteisiin. Samalla konferenssi kutsuu osallistumaan teoreettisiin, metodologisiin ja temaattisiin keskusteluihin tieteen, tieteellisen tiedon ja tutkimuksen rooleista eri teorioista ja keskusteluista ammentaen ja toivottaa tervetulleeksi feministisen ja sukupuolentutkimuksen moninaiset teemat ja kysymyksenasettelut. Oulun yliopiston pohjoinen sijainti antaa erityisen mahdollisuuden tarkastella teemoja alkuperäiskansojen ja arktisten alueiden tutkimuksen näkökulmista.

Kansainvälisen hybridimuotoisena järjestettävän konferenssin kolme pääpuhujaa ovat:

– Etnisten suhteiden tutkimuksen professori Suvi Keskinen, Helsingin yliopisto.
– Kasvatuspsykologian tutkimuksen professori Dorte Marie Søndergaard, Århusin yliopisto, Tanska.
– Alkuperäiskansojen tutkimuksen professori Kim TallBear, Albertan yliopisto, Kanada.

Kutsu työryhmille ja esityksille avataan kevään 2022 aikana. Oulun yliopiston sukupuolentutkimus tiedottaa aktiivisesti aikatauluista Twitterissä (@GenderOulu), Facebookissa ja Instagramissa (@GenderStudiesOulu).

Lisätietoa järjestelytoimikunnan puheenjohtajilta:

Helena Louhela, KT, tutkijatohtori. helena.louhela (@) oulu.fi
Johanna Hiitola, YTT, dosentti, Yliopistonlehtori. johanna.hiitola (@) oulu.fi

Advertisement