Tervetuloa Sukupuolentutkijoiden After Workeille verkossa to 8.2.2024 klo 16:00–17:00! 

Haluatko päästä kuulemaan ja keskustelemaan ajankohtaisista sukupuolentutkimuksen aiheista? Kaipaatko ajatustenvaihtoa ja yhteistä ajanviettoa muiden sukupuolentutkijoiden kanssa? 

Sukupuolentutkimuksen seura (SUNS) haluaa tuoda yhteen sukupuolentutkijoita ja alasta kiinnostuneita sekä herättää ja ylläpitää keskustelua alaamme koskettavista aiheista – koskivat ne tämän hetken politiikkaa, tieteenalamme perustaa ja käytäntöjä tai sukupuolentutkimuksen tulevaisuutta. Tätä varten on Sukupuolentutkijoiden After Work! 

After Workeja järjestetään parin kuukauden välein verkon välityksellä. Osallistua voi vaivatta vaikkapa kahvikupillisen tai herkun kera. Kullekin kerralle on valittu teema, jota asiantuntijat vuorollaan alustavat, minkä jälkeen keskustelua jatketaan rennossa ja vapaamuotoisessa hengessä. 

8.2.2024 pidettävän tilaisuuden teemana on moninaisuus ja eronteot pandemian aikana. Työelämä kuten myös sosiaaliset suhteet kokivat monia muutoksia COVID-19 aikana. Läsnäoloa vaativissa tehtävissä, kuten hoivatyössä, työn kuormittavuus kasvoi huomattavasti pandemian aikana. Tämä korostuu rahoitus- ja henkilöstövajeen kautta uusilla hyvinvointialueilla. Palkkaukseen liittyvät kysymykset kulminoituivat työtaistelutoimissa, ja vaikka hoiva-alaa pidetään yleisesti yhteiskunnassa arvokkaana, monet keskeiset kysymykset ovat edelleen ilman kestäviä ratkaisuja. Pandemia nosti esiin hoivakriisin erityisesti ikäihmisten kohdalla, josta tutkijat olivat varoitelleet yli vuosikymmenen.  

Sosioekonominen asema on vaikuttanut paljon siihen, miten pandemian aika on koettu. Myös sukupuoli, seksuaalinen suuntautuminen, ikä ja ulkomaalaistaustaisuus ovat merkittäviä erontekoja pandemian kokemuksissa. Kuitenkin on kiinnitetty varsin vähän huomiota siihen, kuinka erilaiset ryhmät ja vähemmistöt ovat selviytyneet pandemian eri vaiheista. Termi ”pandemian aikana” korostaa, että tilanne saattoi olla ihmisille varsin erilainen pandemian alussa, keskellä ja loppuvaiheessa – jos sellaista nyt edes on. 

Puheenvuoroissa keskustellaan moninaisuudesta ja haavoittuvuudesta meneillään olevan projektin tutkimuksen kautta (https://blogs.helsinki.fi/en-route-to-recovery/) ja pohditaan suomalaisessa kontekstissa olevien ulkomaalaistaustaisten hoivatyöntekijöiden tilannetta ja HLBTI-ihmisten kokemuksia pandemian aikana.   

Täytä ilmoittautumislomake, ja lähetämme sinulle osallistumislinkin ennen tapahtumaa. 

Tarkemmat tapahtumatiedot: 

MISSÄ? 
Verkon välityksellä Zoomissa 

MILLOIN? 
Torstaina 8.2.2024 klo 16:00–17:00 

KUKA VOI OSALLISTUA? 
Kaikki sukupuolentutkimuksesta kiinnostuneet. Sinun ei siis tarvitse olla SUNSin jäsen. 

MUUN MUASSA TÄSTÄ KESKUSTELEMME: 

  • Mikä HLBTI-ihmisten tilanteessa muuttui pandemian aikana?  
  • Mikä selittää HLBTI-väestön sisäisiä sukupuolieroja mielenterveydessä?  
  • Miten HLBT-lähihoitajat kokivat pandemia-ajan? 
  • Miten ulkomaalaistaustaiset hoivatyöntekijät ovat kokeneet pandemia-ajan?  
  • Millaisia esteitä ulkomaalaistaustaisuus tuo työntekijöille ja työuralla etenemiselle? 

ALUSTAJAT: 

  • Marjut Jyrkinen on työelämän tasa-arvon tutkimuksen ja sukupuolentutkimuksen professori (sukupuolentutkimus, Helsingin yliopisto). Hän on tutkinut naisten työuria, muun muassa korkeakoulutettujen ulkomaalaistaustaisten naisten työllistymistä ja työllistymisen esteitä.   
  • Jukka Lehtonen on vanhempi tutkija ja kasvatussosiologian dosentti (sukupuolentutkimus, Helsingin yliopisto), joka on tutkinut seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuutta erityisesti koulutuksen ja työelämän näkökulmista. 

ILMOITTAUDU MUKAAN VIIMEISTÄÄN 2.2.2024: https://link.webropolsurveys.com/S/0CD66D72D76A8F76