Naistutkimus-lehden 25-vuotisjuhlanumero on ilmestynyt!

Naistutkimus–Kvinnoforskning-lehti 4/2013 on lähetetty kaikille tilaajille. Kyseessä on lehden 25-vuotisjuhlanumero, jossa luodataan suomalaisen nais- ja sukupuolentutkimuksen tiloja ja mahdollisuuksia.

kansikuva

Artikkeleissa käsitellään feminististä uusmaterialistista tulkintaa, affekteja pätkäopetustyössä, raskaana olevan naisen eläin- ja ruumissuhdetta ja seksuaalikasvatusta 1900-luvun alussa. Ikkunat-osioon on pyydetty tekstejä suomalaisen nais- ja sukupuolentutkimuksen kärkinimiltä. Numeron kuvituksesta vastaa Kiba Lumberg.

Kyseessä on viimeinen Naistutkimus-lehti, sillä numerosta 1/2014 alkaen lehti ilmestyy nimellä Sukupuolentutkimus–Genusforskning. Jos et ole lehden tilaaja, hanki itsellesi irtonumero täältä ennen kuin se on myöhäistä.

Advertisement