Tutustu uudistuneeseen Sukupuolentutkimus–Genusforskning-lehteen!

Naistutkimus–Kvinnoforskning, Suomen ainoa nais- ja sukupuolentutkimuksen alan tieteellinen aikakauslehti, muuttaa nimeään ja ulkoasuaan sekä saa uuden toimituksen.

25-vuotias lehti julkaistaan tästä lähtien nimellä Sukupuolentutkimus–Genusforskning. Uuden nimen ohella lehti on saanut uuden ulkoasun, joka yhdistää dynaamisuuden ja akateemisen julkaisemisen konventiot. Uuden ulkoasun on suunnitellut graafikko Ulla Eronen.

Lehden_logo_pieni

Ensimmäinen uudella nimellä ja ulkoasulla julkaistava lehti ilmestyy maaliskuussa 2014. Lehden uuteen ilmeeseen voi jo tutustua täällä.

Lehden toimitus on vuoden alussa muuttanut Tampereelta Helsinkiin. Vuodet 2014–2015 lehteä pyörittää päätoimittajatroikka, johon kuuluvat Anna Elomäki (HY, sukupuolentutkimus), Marjaana Jauhola (HY, sukupuolentutkimus) ja Mianna Meskus (HY, sosiologia). Toimitussihteerinä on Hanna Etholén (HY, sukupuolentutkimuksen jatko-opiskelija).

Helsingin toimituksen tavoitteena on ylläpitää ja vahvistaa lehden korkeaa tieteellistä tasoa. Pyrimme kehittämään lehteä ajankohtaisena tasa-arvoon, sukupuoleen ja monitieteiseen tutkimukseen liittyvien keskustelujen areenana. Kutsumme myös sukupuolentutkimuksen opiskelijoita osallistumaan lehdessä julkaistaviin keskusteluihin. Lisäksi suunnitelmissa on printtilehteä tukevan verkkoversion toteuttaminen ja muita lehden tunnettuutta parantavia muutoksia.

Artikkelien ohella lehdessä julkaistaan aiempaan tapaan ajankohtaisia puheenvuoroja ja katsauksia, lektioita, kirja-arvioita sekä feminististä taidetta. Laita rohkeasti juttuehdotuksesi sisään ja tehdään yhdessä tasokas, kiinnostava ja moniääninen lehti!

Helpoin ja edullisin tapa tilata lehti on liittyä Sukupuolentutkimuksen seuran jäseneksi. Liittymislomakkeella voit tilata lehden myös ilman jäsenyyttä. Vuonna 2014 jäsentilauksen hinta on 50 euroa (opiskelijat 25 euroa).

Lue ja kirjoita!
Tilaa ja osallistu!

Yhteystiedot:
toimitus@sukupuolentutkimus.fi
http://www.sukupuolentutkimus.fi
Sukupuolentutkimus–Genusforskning-lehti
Sukupuolentutkimuksen oppiaine
Filosofian, historian, kulttuurin ja taiteen tutkimuksen laitos
PL 59
00014 Helsingin yliopisto

Advertisement